De fiecare dată când îmbrac costumul popular simt că am mai făcut un pas spre împlinirea visului meu de a păstra şi a transmite mai departe adevăratele valori ale neamului nostru

Bună ziua și bine te-am regăsit! Povestește-ne de unde pasiunea pentru folclor și cum a fost începutul în muzică.

Bună ziua tuturor!

Pot spune că de muzică m-am îndrăgostit încă de la grădiniţă. Tot timpul îmi placea să fiu în centrul atenţiei, îmi improvizam din orice obiect un microfon şi exersam în faţa oglinzii, mă urcam pe scaune şi îmi imaginam că sunt pe scenă. Cântam la toate serbările, iar cei apropiaţi au observat cât de pasionată eram şi m-au înscris la palatul copiilor. Trebuie să recunosc că în primă fază am cântat muzică pop, după care m-am înscris şi la ansamblul folcloric, unde eram solist vocal. Din cauza programului încărcat încă de pe atunci, am fost nevoită să aleg între muzica pop şi muzica populară. Cred că defapt acela a fost momentul în care folclorul m-a ales, pentru că era destul de greu pentru un copil de 8 ani să facă o alegere de viitor.

Încă de atunci studiam mult, îmi plăcea să invăţ mereu melodii noi. Eram cea mai mică din ansamblu, iar faptul că făceam parte din distribuţia tuturor spectacolelor deja era un semn clar că sunt pe drumul cel bun. Îmi aduc aminte şi acum cu nostalgie de spectacolul în care am debutat, la Ateneul din Iaşi! Acela a fost momentul în care am realizat că asta vreau să fac! Să fiu pe scenă, să transmit publicului emoţia mea şi să las cântecul să devină principala mea modalitate de exprimare. Am avut parte de multe aplauze, de admiraţia publicului, iar de atunci, toate au început să meargă de la sine.

Am ajuns la liceul de arte, am participat la numeroase concursuri şi festivaluri de folclor, unde am obţinut premii importante, am cântat în recitaluri, am avut turnee atât în ţară, cât şi peste hotare alături de ansamblu.

Care a fost prima piesă lansată?

La acea vreme posibilităţile erau mult mai mici. Primele melodii proprii le-am înregistrat în 2010, cu orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, iar preferata mea a fost „Mamă, norocelul meu”!

Ce înseamnă muzica populară și portul popular pentru tine?

Pentru mine, muzica înseamnă totul. Muzica populară, însă, mă împlineşte. De fiecare dată când îmbrac costumul popular simt că am mai făcut un pas spre împlinirea visului meu de a păstra şi a transmite mai departe adevăratele valori ale neamului nostru! Simt că în pieptul meu bate într-adevăr o inimă de român şi cu siguranţă portul popular este cea mai mare bogăţie a mea!

Tot interviul pe: gazetamuzicantilor.ro

Leave a Reply